Връщане и замяна

  По силата на чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), потребителят има право да се откаже или замени закупената от него стока в 14-дневен срок от датата на подписването на приемо-предавателния протокол (товарителница). В този случай потребителя е длъжен да предостави стоката във вида, в който му е била доставена - със запазена опаковка в нейната цялост (опаковката на пратката може да бъде отваряна), придружаващата я документация. Всички транспортни и други разходи по връщането на стоката са изцяло за сметка на Потребителя.

 Установен е и 14-дневен срок, в който търговецът е задължен да възстанови сумите, платени от потребителя за покупка и доставка на стоката. Разходите, които могат да бъдат прехвърлени на потребителя са тези за обратната доставка на стоката до търговеца. Връщането на парична сума става по същия ред, по който потребителят е заплатил артикула - т.е. потребителят изпраща за своя сметка артикулът на продавача с наложен платеж или с банков трансфер. Продавача получава стоката и заплаща сумата директно на куриера. Куриерът е длъжен да отчете заплатената сума на потребителят съгласно условията на куриерска фирма по доставките (обикновено на следващия ден).

Искане за връщане или замяна на продукт се счита за неоснователно, ако някое от горепосочените условия не е изпълнено. Classicwatches.bg има право по своя преценка да откаже да приеме отказ от договора или да начисли на Потребителя разходи за възстановяване на стоката в търговски вид. Съгласно чл. 55, ал. 4 от ЗЗП, Потребителят носи отговорност за намалената стойност на стоките, причинена от изпробването им, различно от необходимото, за да установи естеството, характеристиките и доброто им функциониране.

Адрес за връщане на продукти: гр.ВАРНА бул.ВЛАДИСЛАВ ВАРНЕНЧИК 186, МОЛ ВАРАНА, магазин Класик. тел: 0884854343

Наши партньори
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
(2) Всички права запазени © 2024 Online shop ClassicWatches.bg Дизайн и поддръжка Дот Медиа